Muzej grada Zagreba

Stalni postav portretira grad u svim njegovim aspektima, od političkoga, crkvenoga, povijesnoga i gospodarskoga do arhitektonsko-urbanističkoga, kulturno-povijesnoga, zabavnoga i svakodnevnoga.

Moderna galerija

U stalnom postavu predstavlja više od 750 vrhunskih modernih, modernijih i najmodernijih djela slikara, kipara, medaljara i umjetnika novih medija koja svjedoče o vrhuncima hrvatske likovne umjetnosti od 19. stoljeća do danas.

Galerija Klovićevi dvori

Galerija Klovićevi dvori najveća je galerijska institucija u Hrvatskoj. Svojim širokim djelokrugom rada neprekidno u različitosti ponuđenih programa intrigira domaću i stranu publiku novim i drugačijim pogledima na povijesna i suvremena umjetnička zbivanja.

Memorijalni centar raketiranja Zagreba

Stalni postav prezentira napad Jugoslavenske narodne armije na grad Zagreb kao političko, društveno, gospodarsko i strateško središte Republike Hrvatske, tijekom ratne 1991. i 1995. godine.
Muzej Mimara

Muzej Mimara

Fundus muzeja čini nekoć privatna zbirka umjetnina kolekcionara Ante Topića Mimare (1898 - 1987) koju je on darovao u trajno vlasništvo hrvatskom narodu, pod uvjetom da se uredi prostor za njeno stalno izlaganje.

Dubravkin put

Smješten u Tuškanačkoj šumi, na samo nekoliko minuta hoda od samog središta grada, Dubravkin put koncipiran je kao restoran i vinski bar. Interijer je ugodan, topao i moderan, a boravak na terasi pruža predivan pogled na park i šumu.

Le Bistro Esplanade

Profinjenost i posvećenost detaljima, svježe domaće namirnice, savršenstvo mirisa i okusa ono su što odlikuje vrhunsku francusku gastronomsku ponudu.

Stari fijaker

U ugodnom ambijentu lokala dočekat će Vas ljubazno osoblje i ponuditi Vam domaća zagrebačko-zagorska jela. Domaćini s ponosom ističu da je kod njih priprema jela doslovno domaća, te da nude najbolje i provjerenu kvalitetu.

Agava

Mirno, suptilno mjesto gotovo skriveno u srcu Zagreba. Ovo je jedan od onih restauranta gdje ćete osjetiti privlačnost na prvi pogled: boje, glazbu, delicije.
Lido

Restaurant Lido

Smješten gotovo na plaži, „Lido“ je gastronomski kutak s najljepšim pogledom na jezero Jarun – popularno zagrebačko „more“.
Baltazar

Restaurant Baltazar

Baltazar je jedan od najstarijih zagrebačkih restorana. Već 35 godina dokazujemo istinsku ljubav prema hrani.
Okrugljak

Restaurant Okrugljak

Restoran Okrugljak je vjerojatno je jedan od najautentičnijih i tradicionalnih restorana u sjevernoj Hrvatskoj
Lari & Penati

Restoran Lari & Penati

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed auctor tristique nulla ut consequat.